Dobry smalec nie jest zły :) chyba każdy facet lubi wódeczkę zagryźć kanapeczką ze smalcem, à propos kanapeczki - swojski chlebek, smalec i ogóreczki małosolne <3 :)
Wystarczy tylko:
słonina
podgardle, zmielone w maszynce na większych, rzadszych oczkach
podsmażona cebulka
kilka przypraw: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
Słoninkę wytopić, dodać mięso, cebulkę i przyprawić. Dalej wytapiać, aż tłuszcz nie będzie zbyt dominował nad mięsem. Ciepły smalec przelać do odpowiedniego naczynia i zostawić do całkowitego ścięcia się tłuszczu. Proste:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6pymThvZjjETFPrHyZxZbc-FFnOAzdixV9G1_k8TjZkKqs2-wDmIZbjj1XnVBolWYttWUwqD_sEjnXAnUx8iwhpT0iyYdwvJY1V95ErPvEthEZVkwEYsbIFU7eOgDb1zLM857qH9ajZg/s320/DSC_0033.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieGshjqR5MFhwPhoS2-8QSOukpe4AgrsJ8OlsNrgptVE3XO1wC3yMOaBFHRCW5OMx_ONvgrHLdaVBP6rBoRaqxkluIMhCW5I9bW9lLKXgmF5HLejylBrYd4Fg_ZcRMwW88Q2Hlj-jL3IA/s320/DSC_0034.JPG)
Wystarczy tylko:
słonina
podgardle, zmielone w maszynce na większych, rzadszych oczkach
podsmażona cebulka
kilka przypraw: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
Słoninkę wytopić, dodać mięso, cebulkę i przyprawić. Dalej wytapiać, aż tłuszcz nie będzie zbyt dominował nad mięsem. Ciepły smalec przelać do odpowiedniego naczynia i zostawić do całkowitego ścięcia się tłuszczu. Proste:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz