niedziela, 14 lipca 2013

Grillowane szaszłyki w wersji wegetariańskiej

Mamy niedzielę i w końcu wolne popołudnie :) Zadanie na dziś - nie robić nic!!! No, może szybki i lekki obiadek. Wystarczy tylko rozpalić grilla i wyszperać w lodowce jakieś warzywa. Jeżeli pogoda oczywiście pozwoli, bo u nas jest ona baardzo marudna...


Ja znalazłam:
cukinię
bakłażana
pomidorki koktajlowe
żółtą paprykę
pieczarki

Jak widać na załączonym obrazku pomidorki dałam w całości, pieczarki pokroiłam w całkiem grube plastry, paprykę też, a bakłażan i cukinię kroiłam wzdłuż w cienkie plastry na krajalnicy.
 ... i w ten oto sposób składamy szaszłyki i  grillujemy. Gotowe szaszłyki można skropić sosem vinaigrette. Dodam, że świetnie pasują jako warzywny dodatek do grillowanych mięs.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz