piątek, 28 czerwca 2013

Biszkopt z truskawkami

Mogłoby się wydawać niemożliwym, aby tak proste ciasto, aż tak zawładnęło naszymi kubkami smakowymi. Słodziutkie truskawki robią swoje. Oczywiste jest, że te najlepsze pochodzą z naszych ogródków. Wiadomo, jeśli ktoś nie posiada takowych, musi posiłkować się kupnymi - ale jak dla mnie - to dwa różne światy.

Przepis na biszkopt podany jest tu:

Gdy biszkopt studzi się, więc w tym czasie robimy galaretkę (4 galaretki truskawkowe rozpuściłam jako 2) , ubijamy śmietanę 36% i dodajemy do niej rozpuszczoną w jak najmniejszej ilości wody żelatynę bądź galaretkę. Gdy zacznie się ścinać, bitą śmietanę wykładamy na biszkopt, na to układamy pokrojone truskawki, jagody, itp. Na owoce wylewamy mocno tężejącą galaretkę. 
Cierpliwości, niedługo będzie można skosztować ciasta :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz